Az igazság az, hogy készültünk egy kiadósabb anyagra HÖK és a HÖK elnöke Szabady Szabolcs úr ügyeivel kapcsolatban, de aztán örömmel láttuk, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek kinyílik nuncsaku a zsebében, ha a HÖK ügyei kerülnek szóba.
Két blog is foglalkozik/foglalkozott emberünkkel, eléggé behatóan. Itt például a következő információk jelennek meg:

2012. december 15.-e rendkívüli nap a Miskolci Egyetem életében. Évek óta nem fordult elő, hogy országos napilap (Magyar Nemzet) első oldalon számol be egy kiemelkedő eredményről, mely nem máshoz, mint az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökéhez, Szabady Szabolcshoz kötődik.

Sajnos mégsem annyira szép eredmény a 2. hely, Szabady úr ugyanis azzal érdemelte ki az ezüstérmet, hogy 11 éve jár egyetemre, így a második leghosszabb ideje a felsőoktatásban tanuló egyetemi HÖK vezető az országban. Legelső képzését még 2002-ben kezdte meg a Gépészmérnöki Karon, bekerült a kari HÖK vezetésébe, szaktanács, kollégium, minden területen bekerült a döntéshozói körbe, nem is véletlenül, hiszen a korábbi HÖK vezetőivel már akkor szoros kapcsolatban volt. Az akkori HÖK vezérek (Szabady elsős korában Sulák László volt az egyetemi HÖK elnöke, őt 2006-ban váltotta Sebestyén Csaba) a Gépészmérnöki karon tanultak, természetes volt, hogy az utód is gépész legyen.


A hallgatoihalozat.blog.hu-n is megjelent egy erős írás a miskolci HÖK viselt, vagy legalábbis érdekes ügyeivel kapcsolatban, ami sajnos elég hamar el is tűnt onnan. (Innen kérdeznénk amúgy, hogy miért vettétek le?)

Szóval lesz még anyagunk a ME-HÖK történetével, ügyeivel és jelenlegi vezetőivel kapcsolatban, nem kell izgulni. Csak még egy kicsit hegyezzük a lándzsát.

Addig is köszönjük a Ha-Ha-nak és az osztjónapot blognak az eddigi munkát.
Nikita
4/17/2013 08:19:05 am

Azért került le a HaHa blogról, mert átkerült az Osztjonapot blogra és kicsit ki lett egészítve. Ha végre kiadja a HÖK a rohadt adatokat akkor lesz még.

Reply
vki
5/9/2013 03:50:54 am

Nem csak Szabady hanem elődei is érdekesek.......

Reply
Cliff Barnes
5/9/2013 04:50:57 am

A leg szomorúbb, hogy a testületi üléseken (szenátus, kari tanács) a HÖK tagok úgy szavaznak, ahogy az elnök dönt. Ezek szerint az elvileg felnőtt, értelmiségi jelölt hallgatók nem képesek maguktól szavazni... Meg lehet nézni a rektori szenátusi véleményezést, a HÖK tömbben szavazott, egyik kari tag sem voksolt a saját karát reprezentáló jelöltre - a Gépész Karit leszámítva.

Reply
xy
6/11/2013 06:56:36 am

És az ösztöndíjak hol maradnak???

Kedves Hallgatótársaink!

Ezúton tájékoztatunk Benneteket, hogy a ME-HÖK Választmánya, ma reggeli rendkívüli ülésén levelet fogalmazott Rektor Úrhoz és az Egyetemi Vezetéshez, az elmaradt hallgatói ösztöndíj kifizetések kapcsán, mivel sem a ME-HÖK, sem a ME-DÖK erről előzetesen semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott az egyetem vezetése részéről.

Hallgatói érdekek képviselőjeként tisztában vagyunk azzal, hogy a hallgatók többsége az ösztöndíjakból finanszírozza mindennapi megélhetését, a kifizetések elmaradásával pedig lehetetlen helyzetbe került a hallgatóság. Ezért levelünkben az alábbi kérdéseket fogalmaztuk meg és haladéktalanul várjuk a válaszokat.

1. A hallgatói ösztöndíjak kifizetésének halasztásáról szóló döntést ki hozta meg?
2. A munkabérek kifizetését előbbre valónak tartja-e az ösztöndíjak kifizetésénél?
3. Miért nem tájékoztatták erről előre a ME-HÖK-öt, a ME-DÖK-öt és a hallgatóságot?

A kialakult helyzetre való tekintettel kértük a Rektor Urat, hogy az érintett hallgatók tekintetében (akik bármilyen hallgatói juttatásban részesültek volna június elején) az egyetem által kiírt követeléseket az ösztöndíj utalást követő 7. napig fizethessék meg, továbbá a fizetési késedelem miatt a hallgatóknak újabb fizetési kötelezettség (HKR 89.§) és további szankciók (pl. vizsgára jelentkezés letiltása, stb.) ne kerüljön alkalmazásra.

Továbbá haladéktalanul kérjük Rektor Urat, hogy tájékoztassa a hallgatókat, valamint a fenntartó Minisztériumot a Miskolci Egyetem egyre súlyosabb anyagi problémáiról, mely mostanra a Miskolci Egyetem hallgatóságát is közvetlenül érinti.

Üdvözlettel,

A ME-HÖK Választmánya

Reply



Leave a Reply.

    ÉVEKET CSÚSZÓ, ÁLLÓ BERUHÁZÁSOK, CSÖKKENŐ HALLGATÓI LÉTSZÁM, NAGYVÁLLALATI VEZETŐI JUTTATÁSCSOMAG A REKTORNÁL ÉS AZ EGYETEMI VEZETŐKNÉL. 11 ÉVE EGYETEMISTA HÖK VEZETŐ, EGYETEMI VEZETŐVÉ LETT VOLT HÖK VEZETŐK - EZALATT FŰTÉSSZÜNET ÉS CSŐDKÖZELI HELYZET. EZ MA A MISKOLCI EGYETEM. HOGY KERÜLT ILYEN HELYZETBE AZ EGYETEM ÉS MERRE TART?  ERRŐL SZÓL EZ A BLOG.

    HÍRED, INFÓD VAN? ÍRD MEG NEKÜNK! ELLENŐRIZZÜK ÉS KÖZÖLJÜK

    KÖSZÖNJÜK!