Eredetileg nem volt célunk az egyetem rektorválasztási ügyeivel foglalkozni (továbbá van is még néhány érdekes történetünk a csőben, amit még meg szeretnénk osztani) de az elmúlt napok történései mellett Mi sem mehetünk el szó nélkül.

Kezdődött ugye azzal, hogy  A MISKOLCI EGYETEMÉRT AGGÓDÓK megkutatták prof. Dr. Barkai László rektorjelölt rektori pályázatát, amiről körlevélben tájékoztatták a Szenátus tagjait. Az ügyről bővebben itt olvashat. A lusták kedvéért elmondjuk, hogy Barkai jelölt úr rektori pályázatának elkészítéséhez minden bizonnyal Dr. Schmitt Pál volt államfőtől kért tanácsot, mert ordít róla, hogy egy Pécsi Egyetemen született rektori pályázat és a jelenleg regnáló rektor Prof. Dr. Patkó Gyula régi pályázatának könnyelmű másolata. Az ügyben természetesen következett elhatárolódás (hogy ki, mitől, az nem világos) büntetőjogi fenyegetés, de tisztázás a mai napig nem. Maradt tehát a csúf gyanú: Prof. Dr. Barkai rektorjelölt úr pályázata sajnos nem önálló munka – és az sem mentség, hogy már a regnáló rektor (helyett a sajtófőnöke helyett minden bizonnyal az ügyvédjük) is beszállt a tisztázásba egy az INDEX-nek tett keménykedő nyilatkozattal. Az INDEX persze ezzel együtt megírta a saját cikkét, amit itt lehet elolvasni.

Ez után következett, hogy egy másik rektorjelöltet, Prof. Dr. Palotás Árpád Bence urat is támadás érte a MISKOLCI EGYETEMÉRT AGGÓDÓK részéről Őt azzal vádolták meg a derék urak, hogy pályázatában hamisan tüntette fel a tudományos munkáinak (saját közleményeinek) számát. Az ügyről bővebben itt olvashat. A lusták kedvéért elmondjuk, hogy a Magyar Tudományos Művek Tárában, a www.mtmt.hu-n ugyanazt a 145 munkát lehet megtalálni, mint amennyi Prof. Dr. Palotás pályázatában szerepel.
Nemrégiben pedig megtámadtatott a harmadik rektorjelölt Prof. Dr. Illés Béla is. Itt lehet erről olvasni.
A fentiekből jól látszik, hogy az egyetemen erősen eldurvult a rektori székért és Audiért való nemes versengés, kérdés azonban, hogy kinek állt érdekében mindezt kirobbantani.
Egészen az elmúlt pár napig azt gondoltuk, hogy Prof. Dr. Illés Béla és csapata áll A MISKOLCI EGYETEMÉRT AGGÓDÓK mögött, de jött a Prof Dr. Illés Béla pályázatának hitelességét megkérdőjelező levél és elbizonytalanodtunk.
De azért nem nagyon.

A történetről ez a szám jutott az eszünkbe:




Leave a Reply.

    ÉVEKET CSÚSZÓ, ÁLLÓ BERUHÁZÁSOK, CSÖKKENŐ HALLGATÓI LÉTSZÁM, NAGYVÁLLALATI VEZETŐI JUTTATÁSCSOMAG A REKTORNÁL ÉS AZ EGYETEMI VEZETŐKNÉL. 11 ÉVE EGYETEMISTA HÖK VEZETŐ, EGYETEMI VEZETŐVÉ LETT VOLT HÖK VEZETŐK - EZALATT FŰTÉSSZÜNET ÉS CSŐDKÖZELI HELYZET. EZ MA A MISKOLCI EGYETEM. HOGY KERÜLT ILYEN HELYZETBE AZ EGYETEM ÉS MERRE TART?  ERRŐL SZÓL EZ A BLOG.

    HÍRED, INFÓD VAN? ÍRD MEG NEKÜNK! ELLENŐRIZZÜK ÉS KÖZÖLJÜK

    KÖSZÖNJÜK!