Mint a következőkből kiderül a Hexagon Family Bt. 30.644.850 Ft-ján kívül további összegekre is szükség volt ahhoz, hogy Patkó rektorsága alatt megfelelő színvonalon legyenek megszervezhetők a diplomaosztók és az egyetem más előre nem látható rendezvényei. Lássuk kik mennyiért segítették az indoklás szerint igen leterhelt közalkalmazotti kört!

Az egyetemnek 2010-ben, a már jól ismert erőforrás gondok miatt a Hexagon Family Bt. komoly szakmai háttértámogatása mellett is csak újabb cég bevonásával sikerült megszervezni a diplomaosztókat és más ünnepségeket. Szerencsére a feladatra megtalálták a Remus Bt.-t, aki január 2.-án (szombaton) aláírta Patkó Gyulával a 635.000 forintos szerződését, melyben három fontos esemény megszervezését vállalta fel (január 16.-i diplomaosztó, március 15.-i ünnepség és a május 15.-i tanévzáró a szépkorúak akadémiája számára).
Természetesen az indoklás szerint amellett, hogy ezek ismét nem szakmai alapfeladatok, a megbízó kapacitásproblémái indokolták a külsős szerződést. Az Endresz György vezette társaság nem kérdés, hogy kiváló munkát végzett (annak ellenére, hogy akkori tevékenységi körében nem szerepelt a rendezvényszervezés), nem sokkal később jött is a következő megbízás "a felsőoktatás és az ipari kapcsolatok kialakítását célzó konferencia teljes körű megszervezésére."
Az egyetem Patkó Gyula alatt a szerződés szerint már 2010-ben odáig jutott, hogy arra sem maradt kapacitása, hogy az ipari kapcsolatok kialakítását segítő konferenciát megszervezzen (a feladat komplexitása miatt) a Remus Bt. viszont csak ezért a munkáért 1.500.000 forintot kapott.

Az újabb céggel való kapcsolat és az állítólagos kapacitáshiány, valamint a feladatok specialitása különösen érdekes a válság éveiben és álságos hozzáállást mutat a rektor részéről az általa vezetett intézmény irányába. Pláne ha megnézzük az adott időszakban érvényes rektori ügyvivő szakértő munkaköri leírását: e feladatkör közvetlen munkairányítója pedig a rektor.
A feladatok közt az alábbiak szerepeltek:

- a rektor feladatainak ellátásához szükséges minden titkársági ügyviteli szervezési feladat megtervezése, koordinálása
- rektori kapcsolattartás, megjelenések, vendéglátás bonyolításának megszervezése.

Ha a rektornak ezekre a feladatokra külön munkatársa volt az elmúlt években, annak eldöntését, hogy az ünnepségeket indokolt volt e kiszervezni, az egyetemi polgárokra és olvasóinkra bízzuk.

  • Ja és a számla!
  • Számolom… 2.197.500, ha más nem lesz.
  • Köszönöm, írja a többihez!



Leave a Reply.

    ÉVEKET CSÚSZÓ, ÁLLÓ BERUHÁZÁSOK, CSÖKKENŐ HALLGATÓI LÉTSZÁM, NAGYVÁLLALATI VEZETŐI JUTTATÁSCSOMAG A REKTORNÁL ÉS AZ EGYETEMI VEZETŐKNÉL. 11 ÉVE EGYETEMISTA HÖK VEZETŐ, EGYETEMI VEZETŐVÉ LETT VOLT HÖK VEZETŐK - EZALATT FŰTÉSSZÜNET ÉS CSŐDKÖZELI HELYZET. EZ MA A MISKOLCI EGYETEM. HOGY KERÜLT ILYEN HELYZETBE AZ EGYETEM ÉS MERRE TART?  ERRŐL SZÓL EZ A BLOG.

    HÍRED, INFÓD VAN? ÍRD MEG NEKÜNK! ELLENŐRIZZÜK ÉS KÖZÖLJÜK

    KÖSZÖNJÜK!